Wat motiveert… Gert Ramaker?

Na het stoppen met zijn studie wilde Gert Ramaker niet thuiszitten tot een volgende studie. Vrijwilligerswerk leek hem een goede stap om iets te blijven doen in zijn vrije tijd. Via vrienden hoorde hij dat Jimmy’s een geschikte plek is voor vrijwilligerswerk. Sinds twee maanden is hij daar dan ook aan het werk.


Wat motiveert… vertelt het bijzondere verhaal van maatschappelijk betrokken jongeren.
Ben of ken jij iemand die in deze rubriek past? Neem dan contact met ons op.


Jimmy’s is een plek in de stad waar jongeren naar binnen kunnen lopen als ze vragen of ideeën hebben, of als ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk willen doen. Er wordt gewerkt met mappen waar de vrijwilligers informatie uit kunnen halen om de vragen van jongeren te beantwoorden. Elke map heeft een ander onderwerp en elke map heeft een aantal vrijwilligers die zich specialiseren in dat onderwerp. Gert is verantwoordelijk voor de map: gebruik en verslavingen. “Samen met een collega zorg ik ervoor dat de map up-to-date blijft en verdiep ik mij in het onderwerp. Hierdoor ben ik bij Jimmy’s Groningen een expert op dit gebied. Jongeren met vragen hierover kunnen dan bij mij terecht.” Als collega’s er niet uit komen, dan mogen ze hen ook naar Gert doorverwijzen.

“Jongeren die bij Jimmy’s komen met vragen over gebruik en verslaving kunnen bij mij terecht.”

Momenteel bestaat zijn vrijwilligerswerk voornamelijk uit het kennis opdoen over het onderwerp. Ondertussen is hij ook bezig met het helpen van jongeren met allerlei vragen. Wel is het de bedoeling dat Gert voorlichtingen en workshops gaat geven op bijvoorbeeld middelbare scholen. “Binnenkort ga ik met een aantal collega’s naar het Alfa College zodat studenten met vragen bij ons kunnen komen. Het is een open inloop.” Zin om workshops te geven heeft Gert wel. “En als er nieuwe workshops in ontwikkeling zijn rondom het thema gebruik en verslaving, dan help ik daaraan mee.”

Dit vrijwilligerswerk heeft Gert wel iets laten zien: zijn volgende studie gaat een sociale studie zijn. In de richting van maatschappelijk werk gaat hij het zoeken. Hij hoopt dat dit vrijwilligerswerk bij Jimmy’s een goede start daarvoor gaat zijn.

dsc_0036-1