Video: Eerlijke kleding op Fair Fashion Festival

Fair Fashion Groningen

Fair trade eten kennen we allemaal wel. Maar wist jij dat er ook fair trade kleding bestaat? Eerlijke gemaakte kleding, waar bijvoorbeeld ook gelet op goede werkomstandigheden en een eerlijke beloning? Op zaterdag 14 mei had Groningen haar eerste Fair Fashion Festival. Daar werd dit fenomeen onder de aandacht gebracht. Kroon nam een kijkje.

Het Fair Fashion Festival is een initiatief van vrijwilligersorganisatie Young & Fair. Dit jongerenplatform organiseerde dit festival al vier keer in Utrecht, en nu dus voor het eerst ook in Groningen. Het vond plaats in en rond Het Paleis. Hier waren een markt, een modeshow, workshops en masterclasses.

Het was gezellig druk, maar de opkomst was op deze gezellige eerste keer nog niet overweldigend. Maar dat zal zeker veranderen. Het onderwerp leeft enorm, getuige alleen al het feit dat er opvallend veel hippe fashionbloggers rondliepen en het enthousiasme van de aanwezigen.

Coördinator van deze Groningse editie is Yvonne Leenders. Zij is vrijwilliger bij Young & Fair. Na haar master in Finance ging zij aan de slag bij een handelscoöperatie. Hier zag ze hoe oneerlijk en niet-duurzaam handel vaak is bij kleding. Yvonne: “Het Fair Fashion Festival is voor ons een manier om een brede doelgroep, en dan vooral jongeren kennis te laten maken met het simpele feit dat er zoiets als fair fashion bestaat.”

“Dit festival is zeker voor herhaling vatbaar. Het is voor ons het grootste evenement. maar we gaan tussendoor ook nog andere, kleinschaligere dingen organiseren. Denk aan workshops en masterclasses.”

Meer weten over dit onderwerp? Kijk dan verder op de website van Young & Fair. Weten wanneer het volgende Fair Fashion Festival is, eventueel ook in andere steden? Hou dan de speciale site voor dit festival in de gaten.

Fair Fashion Groningen from Kroon-Magazine on Vimeo.