Vrijwilligerswerk in beeld

Leerzame stage journalistiek (hbo) met veel ruimte voor je eigen ideeën

Goede begeleiding, een enthousiaste en gezellige redactie, leuke artikelen, flexibiliteit en volop ruimte voor eigen initiatief: heb jij interesse in een stage bij Kroon Magazine?

Kroon is een online magazine voor en over maatschappelijk betrokken jongeren. We brengen nieuws, reportages, interviews en portretten. We werken vanuit het centrum van Groningen.

Wat ga je doen?

We willen elke week een paar interessante artikelen publiceren over maatschappelijk betrokken jongeren, veranderingen in de maatschappij en over het belang van vrijwilligerswerk. We zijn positief, maar het mogen ook kritische artikelen zijn.

We brengen geschreven artikelen, maar ook video- of fotoreportages. Daarvoor werk je samen met onze eigen fotograaf. Jij denkt mee over deze artikelen en je mag zelf ook met ideeën komen. Je bereidt zo’n artikel voor, schrijft het en zorgt dat het geplaatst wordt. Ook zorg je voor extra aandacht via social media.

Wat zoeken we?

  • Je bent nieuwsgierig en durft met creatieve ideeën te komen.
  • Je hebt affiniteit met vrijwilligerswerk en bent zelf ook maatschappelijk betrokken.
  • Je bent flexibel.
  • Je vindt het leuk om in een team te werken, maar kunt ook heel goed zelfstandig functioneren.
  • Last but not least: jij weet journalistieke artikelen te schrijven die onze doelgroep (jongeren) leuk vinden om te lezen!

Wat bieden we?

Je maakt deel uit van een redactie. Die bestaat uit een kernteam van professionals, met een projectleider, een eindredacteur en een beeldredacteur. Verder zijn er wisselende redacteuren en stagiaires van diverse opleidingen die ook artikelen schrijven en meedenken.

We beloven je een dynamische, flexibele stageplek. Je mag voor een deel zelf bepalen waar je werkt en hoe. Er zijn verschillende werkplekken beschikbaar, maar ook vanuit huis kun je veel doen. Verwacht dus geen 9-tot-5-baan in een grijs gemeubileerd kantoor. Hoewel er prima begeleiding is en je veel contact hebt met het kernteam, is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en zelfdiscipline hebt. Heb je dat? Dan kun je zelf een goede invulling geven aan je stage en jouw specifieke talenten verder ontwikkelen.

We hebben ruimte voor 1 of 2 stagiaires met een journalistieke studie.

Interesse?

Bel of app Paula Mosterman: 06 4273 2632. Mailen kan ook: redactie@kroon-magazine.nl

Andere opleiding, en wel interesse?

Doe je een andere opleiding die zich richt op (journalistiek) schrijven? Ook dan horen we graag van je! Bel of mail Paula voor meer informatie.